Välkommen till

Saab Car Museum Festival 2022

Den 10 juni i år är det 75 år sedan Saab visade upp sin första bil, Saab 92. Nu i juni vill vi tillsammans med alla Saabentusiaster fira detta och välkomnar er till Saab Car Museum Festival den 10-12 juni 2022.

Programdagar

Kära Saabentusiaster,

Den 10 juni 1947 hade Saab en presskonferens i Linköping på sin restaurang Terassen, där man talade om att Saab skulle tillverka bilar vid sidan av sina flygplan i framtiden.

Resten är välkänd historia som man säger och det resulterade i 4,6 miljoner bilar som gjort sitt avtryck runt hela världen. Och 10 år efter slutet är Saab-andan som de skapat starkare än någonsin!

Den 10-12 juni 2022 inbjuder vi er till Trollhättan för firandet av att Saab-bilen fyller 75 år.

Här är en kort beskrivningar av programmet till att börja med:

Fredagen den 10 juni

Saab Car Museum är öppet 10-18 och bjuder på många unika seminarier. Detta är dagen då vi samlas och umgås. Restaurangerna på området är öppna.

Lördagen den 11 juni

Detta är den stora publika dagen och vi fyller Innnovatum Districtområdet runt museet med våra bilar. Museet är öppet 10-18 och bjuder på ännu mer seminarier.

På kvällen kommer vi att ha en ceremoni med Ursaaben i centrum tillsammans med de Saab 92or som kommit till festivalen. Vi rör oss från museet till Trollhättans centrum.

Söndagen den 12 juni

Saab Car Museum har öppet 10-18.

Denna dag är vi även på Kinnekulle Ring där man har möjlighet att prova sin Saab på banan. Vår traditionella Saabmarknad kommer även den att vara på Kinnekulle Ring.

Vi kommer stegvis att lägga ut ett mer detaljerat program för festivalen under våren på den här sidan.