PÅ OCH KRING INNOVATUM SCIENCE CENTER

Var med och fira sommaren i Trollhättan med aktiviteter för hela familjen på Innovatumområdet och vid Fall- och slussområdet. Oavsett om du semestrar på hemmaplan eller har vägarna förbi Trollhättan finns det mycket att göra.

Vi har samlat ihop tips för dig som vill upptäcka och utforska sommarlovsaktiviteterna på Innovatum Science Center men samtidigt inte missa showen i Smedjans unika miljö, eller familjeaktiviteterna på Gården Åker.

Kombinera upptäckarglädje med utomhus vattenlek vid loket och en läskande slush i en inspirerande industrimiljö med Saab Car Museum i bakgrunden. Eller varför inte en utflykt till det unika Fall- och slussområdet med fartyg i slussarna, vandringsleder och sommarparadiset för hela familjen på Gården Åker?

Innovatum Science Center

Äntligen sommar på Innovatum – och det firar vi med aktiviteter för hela familjen: robotprogrammering i LEGO Mindstorms style, experiment med lysande växter, en pop up show, Shufflebot, hästsimulator och utomhusaktiviteter vid loket. Vad vill du börja med? Valet är ditt.
Häftigt och roligt för hela familjen!

Sommarsäsongsöppet dagligen
22 juni-16 augusti kl. 10.00-17.00

För mer information besök sc.innovatum.se

NOHABS SMEDJA

NOHABs gamla smedja är en unik industrimiljö som bevarats i skicket den var när tillverkningen en gång slutade, med hamrarna, ugnarna och alla verktyg som användes i produktionen. I smedjan körs våra digital show om Nohab och Trollhättan industrihistoria och det finns möjligheter för barn att upptäcka den spännande miljön.

Sommarsäsongsöppet dagligen
kl. 11.30-12.30 samt 14.30-15.30 inkl. digital show. 

För övriga tider kontakta receptionen på Innovatum Science Center.

GÅRDEN ÅKER

I det vackra slussområdet i Trollhättan ligger Gården Åker. Där erbjuder Innovatum Science Center sommarlovsaktiviteter för barn, unga och familjer. Ta med hela familjen till sommarparadiset vid Gamle Dal och upplev våra roliga aktiviteter som är gratis och för ALLA!

Öppet dagligen 29 jun-2 aug kl. 10.00-16.00

SAAB CAR MUSEUM

Upplev en del av Saabs historia med bilar från 1947 till de sista modellerna, konceptbilar, rallyhistoria och mycket mer. Testa Saab Car Museums bilbana och tävla om bästa tiden! Alla barn kan ta sitt eget elbilskörkort eller utmana varandra i museets egen tipspromenad. Ett museum för alla bilintresserade, stora som små!

Sommarsäsongsöppet alla dagar 22 juni-16 augusti kl. 10.00-17.00

Mer information: saabcarmuseum.se

Utomhusaktiviteter vid loket

Kom till grässlänten vid loket, lek med vår vattenlek, gå en tipspromenad och få ett smaskigt pris eller häng bara vid kiosken och njut av en läskande slush.

Öppet dagligen under sommarsäsongen kl. 11.00-16.00.

Nohab Go

– en upptäcktsfärd på Innovatumområdet

Lyft blicken, titta på byggnader från gamla NOHAB-tiden till idag. Leta reda på rätt kod till och vinn ett pris med denna bildorienteringspromenad ute på Innovatumområdet. Hämta folder i receptionen på Innovatum Science Center.

Sommarsäsongsöppet dagligen 22 juni-16 augusti kl. 10.00-17.00

Fall- och Slussområdet

Trollhättans vackraste besöksmål är utan tvekan de mäktiga fallen och de imponerande slussarna – ett område med storslagna omgivningar som lockat turister under flera århundraden.

Här kan du följa Göta älvs naturliga väg, från de lummiga öarna i Trollhättans centrum, förbi de enorma dammluckorna och ner mot den idylliska stillheten vid Kärlekens stig. Lika fascinerande är det att följa kanalen till slussområdet där resterna av den första farbara leden från år 1800 samsas med dagens vältrafikerade led.

Ett hett tips är att använda de fina promenadstigarna och de cykelvänliga vägarna, där vissa skyltar leder dig runt och andra ger dig intressant information om området.

På några platser hittar du också digitala berättelser som du kan ta del av via mobilen. Allt för att förhöja din upplevelse, och göra det enkelt att njuta av det natursköna och historiska området på egen hand.

För mer och aktuell information se fallochsluss.se

Mobilguide

till fallen, slussarna och Nohab

Upptäck fallen, slussarna och NOHAB med vår mobilguide, där det finns berättelser om områdets historia i form av bilder, film och ljud.
Gå till guide.prismavg.se på din mobil och ta dig runt på egen hand.

TIPS på vad du kan göra mer

på Innovatum och Fall- OCH Slussområdet

Lek med utomhusstationerna mittemot Innovatum Science Center
Vattenlekplatsen vid Insikten (en del av “Lekplatsstaden Trollhättan”)
Lek med utomhusstationerna mittemot Innovatum Science Center
Skulpturrundan – konst längst Trollhätte kanal (separat folder finns)

En tur med MS Elfkungen på Göta Älv. För mer information: stromkarlen.se

Fika · Glass · lättare lunch

Sommarkiosken vid loket

Slush och dricka, öppet alla dagar kl. 11.00-16.00

Nova Café

Fika, lättare lunch, glass och dricka, öppet mån-fre kl. 11.00-16.30

Slusscafeet och Slusskiosken

Fika, lättare lunch, glass och dricka, öppet 1/6-9/8 kl. 11-21

Viktiga telefonnummer och adresser

Innovatum Science Center
Åkerssjövägen 16, Trollhättan
Tel. 0520-28 94 00
Öppet/Open 10.00-17.00
sc.innovatum.se

Saab Car Museum
Åkerssjövägen 18, Trollhättan
Tel 0520-28 94 40
Öppet/Open 10.00-17.00
saabcarmuseum.se

Visit Trollhättan Vänersborg
Åkerssjövägen 10, Trollhättan
Tel. 0520-135 09
Öppet/Open mån-fre/mon-fri 10.00-17.00
lör-sön/sat-sun 10.00-15.00
visittrollhattanvanersborg.se